A Family Business

Alblas International Logistics is al 120 jaar een echt familiebedrijf. Overgrootvader Hendrik Alblas startte het bedrijf in 1896 en tegenwoordig staat de vierde generatie aan het roer. Wat merkt u daarvan als klant?

Volgens Hans  Alblas, directeur en eigenaar van Alblas International Logistics is de sfeer in een familiebedrijf heel anders dan in een bedrijf waar het enkel draait om omzet en winst maken.

‘Niet alleen mijn eigen broer en zijn vrouw en hun kinderen werken in dit bedrijf: eigenlijk beschouwen we alle medewerkers samen als één grote familie.

Het is belangrijk dat we iedereen bij naam kennen en dat we naar elkaar omkijken.’

Familiair
Een van de manieren waarop Alblas werkt aan een “familiair bedrijf” is de zogenaamde interne Alblas-opleiding die chauffeurs en andere logistieke medewerkers van het bedrijf moeten volgen.

‘Je kunt wel een prima diploma hebben, maar wij hechten eraan om uit te leggen hoe we het hier doen en hoe we met elkaar omgaan. De eisen en verwachtingen liggen bij Alblas dus nog een stukje hoger dan in een ander bedrijf’

Klanten zien dat we anders zijn…

‘Klanten zien dat we anders zijn’, meent Hans. ‘Bij ons staat de relatie met de klant voorop. Geen wonder dat veel klanten al tientallen jaren zaken met ons doen.

Wij vervoeren snel en professioneel, maar hebben ook aandacht voor het menselijke aspect. De persoonlijke aanpak, zeg maar.’

Nieuwe generatie
Hoe ziet de toekomst eruit voor het familiebedrijf? ‘Voorlopig blijven de Alblassen nog wel aan het roer staan